Bygningskulturens skæbne bliver afgjort til kommunalvalget

Når kommunevalget bliver afgjort den 16. november 2021, er der mere end 2.000 kandidater der vil vælges til de 98 kommunalbestyrelser. Det er de valgte, der får ansvaret for landets bymiljøer, bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer. De sidder for bordenden når, der skal laves kommune- og lokalplaner, administrerer tilladelser til nybyggeri, nedrivninger, istandsættelser og tilbygninger. Det er altså de valgte kommunalpolitikere, sammen med de kommunale forvaltninger, der har indflydelse på, hvordan bymiljøerne og de bevaringsværdige bygninger og -landskaber bliver udviklet og bevaret.

Gå i dialog med kandidaterne inden valget skal afgøres. De ønsker alle at blive kendte navne i offentligheden, det kan du udnytte ved at skrive læserbreve i de lokale aviser samt indlæg og kommentarer på de sociale medier, ikke mindst Facebook. De fleste kandidater vil have en facebookside, hvor der er direkte adgang til deres holdninger og mulighed for at få svar fra dem om specifikke emner.

Vi har gjort det hårde arbejde for dig

Her får du en række forslag til læserbreve og synspunktartikler, som foreninger og personlige medlemmer frit kan benytte. Du skal bare tilpasse materialet til de lokale omstændigheder og forhold. Når du har fundet de lokale eksempler, skal de bruges som afsæt til at komme i dialog med kandidaterne. Det er vigtigt, at du bruger læserbrevene og synspunktartiklerne aktivt og slutter med at stille direkte spørgsmål til navngivne kandidater. Det vil få de fleste til at svare og dermed er der igangsat en debat om emnet.

Vi har også fundet læserbrevene fra 2017 frem, de er stadig aktuelle.

 

Er der noget vi mangler?

Har du skrevet et godt debatindlæg vi skal kende til? Er der et emne du ved særligt meget om? Har du brig for hjælp? Så ring til os på 70 22 12 99 eller skriv til nanna.uhrbrand@byogland.dk