Trygge og sammenhængende lokalområder

Greve rummer en fantastisk fortælling om den danske sommeferiekultur og det gode liv ude i naturen. Vi har en skøn strand, hyggelige havnemiljøer, og et fort. Vi har stadig små klynger af hyggelige strandhuse, spisesteder, små butikker fra den glade førkrigstid. Desuden har flere erhvervsdrivende etableret sig på strandvejen og en tidligere biograf bygget af to stærke kvinder, samt et strandmotel i modernistisk stil fra de fede 70ére.

I tidernes morgen sendte man sine børn til Greve i ferierne for at få frisk luft i lungerne, og siden hen fulgte forældrene med for at etablere sig , først i telt, så sommerhus, og så parcelhus. Det vi har bygget op i Greve i flere årtier fortjener at blive styrket og fremhævet. Der er talt og sagt meget om Strandvejen, og i By og Land Greve er vi enige i, at den snak langt fra er færdig, tværtimod dette er vores allesammens forhave. Det er derfor også afgørende, hvordan arealerne, der støder op til vejen ser ud, og hvordan relationen mellem byen og stranden styrkes både kig til denne og god adgang. Ikke mindst skal det være TRYGT at færdes her, både for borgere og besøgende.

Debatten handler ikke kun om høj fart og alt for store monsterbyggerier, men også om nedrivninger af de historiske bevaringsværdige bygninger, fældning er af karakterfulde træer, buske, stedsegrønt, der erstattes af døde plankeværk. I By og Land Greve er vi bekymrede for den manglende kvalitet og kontekstforståelse, som flere nye byggerier i Greve Kommune opføres med, og hvor lidt der giver tilbage til det rum, som er imellem husene langs vejen, og til dem der kommer besøger eller kører igennem Greve.

Her er små butikker og spisesteder, men parkeringsarealer, maksimering af asfalt, beton og granitskærver giver mest indtryk af et sted, der skal overstås. Få steder at tage ophold, reklameflagstænger, stålskilte, blændende aftenbelysning og affaldscontainere det opfordrer til høj fart, øget bilisme, lukkede butikker.