Fokuspunkter I GREVE

By og Land Greve vil være med at sætte dagsordenen for, hvordan bygningskultur, kulturmiljøer, arkitektur og planlægningen foregår i kommunen. Derfor arbejder afdelingen strategisk med en række mærkesager og underlæggende projketer, og til det har vi valgt at tage udgangspunkt i Greve Kommunes Planstrategi.

By og Land Greve har valgt at tage udgangspunkt i tre pejlemærker, som er beskrevet i Greve Kommunes Planstrategi: Rig natur og vedvarende energi, Trygge og ammenhængende lokalområder, samt Boliger til hele livet. Læs mærkesagerne her.
.
Det betyder ikke, at vi kun vil arbejde på disse mærkesager.

Vi arbejder også med forskellige projekter og arrangementer, og vi vil altid meget gerne høre fra dig, hvis du mener, vi bør arbejde med et bestemt tema. Du kan skrive til By og Land Greve på greve@byogland.dk

Villa Sitka – den glemte skat!

By og Land Greve Adgang til vandet

“Villa Sitka er en smuk velproportioneret perle af en feriebolig bygget i 1912 beliggende i Hundige Parken. Huset er bevaringsværdigt, men siden Greve Kommune købte og overtog stedet i 2014 har det været overladt til forfald.
I marts 2022 inviterede kommunen til besigtigelse og borgermøde med overskriften: “Der skal liv i Villa Sikta”, men forslag fra en borgergruppe blev ikke fulgt til dørs.

Senest har byrådet besluttet at sætte villa sitka til salg i 2024 med henblik på udmatrikulering, og nu er en indstilling fra administrationen om at afsætte 2,5 mio. kr. til midlertidigt afdækning af taget netop blevet tilbagevist af byrådet til behandling i teknik- og miljøudvalget.

By og land greve undrer sig over den kommunale proces og beslutningsgrundlaget for midlertidigt afdækning af taget, og har derfor indhentet budget fra uvildig og meget erfaren rådgiver, som angiver en langt lavere pris. Derfor har vi sendt et brev til byrådspolitikerne og stillet spørgsmål på byrådsmødet den 29. januar.

Læs hele projekt her