KOM MED NÅR VI MØDES I BY OG LAND VALBY

Det er sjovest når vi er fælles om at dyrke vores interesse for bygnings- og landskabskulturen, derfor mødes vi flere gange om året i By og Land Valby for at være sammen om sagen.

Herunder kan du se hvilken arrangementer der er på vej og hvad vi tidligere har mødtes om.

Kom med, når vi mødes om både stort og småt, sjov og alvor men altid i godt selskab og med fokus den fælles sag.

BYGGEFORENINGERNE I VALBY –
om at være bæredygtig og bevaringsværdig

Byggeforeningen Lyset i Valby

By og Land Valby har besluttet i 2023 at fokusere allermest på vores Byggeforeninger, der især i perioden 1875-1920 blev grundlagt mange steder i København som følge af den store tilflytning til især København, som skete i den periode. Rigtig mange levede i slum, og der opstod en bevidsthed om, at også de dårligst stillede skulle have sunde og gode boliger.
Det vil vi fortælle vidt og bredt om i anledning af, at København i 2023 af FN er udråbt til at være Arkitekturhovedstad 2023.

Lørdag den 9. september kl. 10-13 holder vi derfor i Teatersalen i Valby Kulturhus et event med oplæg af forskellige personligheder, der fortæller om Byggeforeningerne historie, nutid og mulige fremtid. Det sker i samarbejde med Valby Lokaludvalg.

Vi har søgt og fået støtte til arrangementet af Samlingskraft, et initiativ under By og Land Danmark, støttet af Realdania, der har gjort det muligt at invitere nogle af dem, der ved mest og som arbejder med bygningshistorie og udvikling af byen til dagligt.

Fortæl dine venner, at du skal med på facebook

Se hele invitationen her

Valby kulturdage

Nan Dahlkild er guide ved byvandring

By og Land Valby deltager i årets berømte Valby Kulturdage 1. og 2. sep. 2023 i et tæt samarbejde med Valby Lokalhistoriske Selskab & Arkiv.

Her vil vi fortælle alle interesserede om Valbys og Vigerslevs smukke og spændende haver og bygninger. Vi vil bl.a. arrangere en byvandring, ”Byggeforeninger i Valby: En del af den sociale haveboligbevægelse” ved Nan Dahlkild, sociolog, forfatter og lektor emeritus.

Se mere på facebook.