Alle fotos er taget af arkitekturfotograf Helene Høyer Mikkelsen 

TV-Byen, 2860 Søborg.

Et sted, der igennem mange år var så kendt, at det ikke behøvede mere til adresse end et firmanavn og postnummer. For mange er bygningerne et ikon for en af de store kulturinstitutioner i danskernes fælles historie. Det høje tårn, de firkantede kontorbygninger og de tre markante studier dannede tilsammen en hel by. En by der i mange år var alene om at rumme den danske tv-produktion og derfor helt naturligt har sat i et gevaldigt aftryk i vores bevidsthed.

Men Danmarks Radio er flyttet til Ørestaden og de sidste optagelse i studierne er afsluttet, så nu skal der ske noget nyt på adressen. Gladsaxe Kommune er ved at udvikle området til et moderne boligkvarter og deres vurdering er, at de ikoniske studiebygninger er så svære at genanvende til anden brug, at der nu er givet en nedrivningstilladelse for længst.

Men bygningerne står der endnu og det giver – et lille – håb til lokale gladsaxeborgere om, at ejer og kommune laver et projekt, hvor et af byens vartegn kan indgå som et aktiv.

Ellers skal vi sige farvel til en række bygninger, der har betydet meget i manges liv. Ubevist ved at lægge hus til optagelserne i DR’s store drama-serie og for mange også på det bevidste plan med sin særlige arkitektur.

Hvis du er interesseret i det lokale arbejde, så findes der er særlig facebookgruppe for mennesker, hvis hjerte banker for bevaringen af TV Byen. Du kan finde gruppen på facebook ved at klikke her.

NB efter denne nekrolog blev offentliggjort, er tidsfristen på nedrivningstilladelse overskredet. Hvis bygningerne skal rives ned, skal der gives en ny tilladelse fra kommunen.