Peter Tom-Petersen, bestyrelsesmedlem i Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur

Peter Tom-Petersen blev valgt til bestyrelsen i Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur.

Ved generalforsamlingen den 17. oktober blev Peter Tom-Petersen valgt som bestyrelsesmedlem i Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. Pladsen blev hans efter at den siddende bestyrelse anbefalede ham som kandidat. Mød det nye bestyrelsesmedlem her.

Peter Tom-Petersens særlig interesse for bygnings- og landskabskultur ligger i spændingsfeltet mellem at passe godt på de eksisterende bygninger og lade dem danne rammer om det moderne, gode liv. Han mener at en sund bygningsarv og et godt levet liv, er to sider af samme sag.

Når han bliver spurgt, hvad han synes særligt vigtigt at arbejde videre med svarer han: ’Jeg mener, det sprog vi bruger, når vi taler om bygnings- og landskabskultur skal svare til det, der bliver brugt, når der er tale om nybyggeri. På den måde bliver de to ligestillede.’ Han forsætter: ’og jeg synes, det er oplagt at arbejde med FN’s verdensmål. Verdensmålene kan være en værktøjskasse til at italesætte værdien af den eksisterende bygningskultur, på den måde kan vi undgå nedrivning af bygningskultur på baggrund af relativt kortsigtede økonomisk vinding.’

Peter Tom-Petersen har arbejdet med bygningsarv og udvikling, han har bl.a. drevet en rådgivningsvirksomhed med bygningskultur som omdrejningspunkt. Gennem interesse og fagfælleskaber har han haft naturlig forbindelse med Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur.

Fakta om Peter Tom-Petersen:
– Arbejder til dagligt med bevaringsværdige gravminder i Københavns Kommune
– Er uddannet forstkandidat og har været medejer af en haveshop for byhaver
– Har erfaring fra flere bestyrelser, hvor engagementet er frivilligt basseret

Læs mere om Peter Tom-Petersen på linkedIn

Landsforeningen byder velkommen til Peter Tom-Petersen og glæder sig til samarbejdet