Foto: Frilandsmuseet

Netværk for Bindingsværks netværksmøde nr.7 er i dette efterår kommet til Ribe sydvestjylland.

Det sydvestlige hjørne af Danmark er det sidste område vi mangler at afdække, af den danske bindingsværkskultur, for at nå hele landet rundt og det er i særdeleshed den vigtigste!

Ribe by er med sine bindingsværksbygninger helt speciel. Hele byen er rigt repræsenteret af velbevaret bybindingsværk og har ikke undergået store forandringer i mange hundrede år. Ribe derfor være en selvfølge at besøge for netværket og vi har denne gang forsøgt at sammensætte et helt særligt program, der rammer alle de modtagere; arkitekter, historikere, museumsfolk, husejere, håndværkere, kommunefolk/embedsmænd og videnskabsfolk, som vi har arbejdet sammen med siden vi startede i 2015.

Vores opgave og tanker med Netværk for Bindingsværk har langt overgået de forventninger vi stillede fra start. Fra at have været et fokus på en hendøende bygningskultur med nedrivninger og dårlig vedligeholdelse, går trenden mod at bygge nyt træhusbyggeri og samtidig i større grad passe på det eksisterende. Vi kan derfor nu sætte fokus på alt fra rigtig forarbejdning og vedligeholdelse af træ til bindingsværk, fra savværker til byggemarkeder, til imaterielle og konkrete værdigsætninger af en bygningskultur som må opfattes at være en del af vores fælles kulturhistories dna. Det vil vi forsøge at forløse på mødet, så det er med stor glæde Netværk for Bindingsværk og Esbjerg Kommune byder velkommen på Kannikkegården i Ribe!!!

Læs hele programmet som pdf her

Det er ikke længere muligt at melde dig til arrangementet.