Bliv en attraktiv samarbejdspartner for jeres kommune og bliv hørt, når det gælder.

Det er i planlægningen, at kulturmiljøer, bevaringsværdige bygninger og udviklingen af omgivelser besluttes. Hvis du, en lokalforening eller ildsjæle gerne vil bidrage med relevante input, er det vigtigt at kende processerne, mulighederne og aktørerne i kommune- og lokalplanlægning.

Få styr på, hvem I skal tale med hvornår, hvad kommuneplanen bestemmer, hvad lokalplanen bestemmer og hvad kommune og borgerene er forpligtet til.

På inspirationsdagen var der fokus på, hvordan dette samarbejde kan udvikles til gavn for kulturmiljøerne og den bedste og mest nænsomme bevaring af vigtige bygninger.

Materialet fra mødet kan du finde her:

Kommuneplanen – hvad skal vi samarbejde om? v/Ole Kaae, Landsforeningens sekretariat

Lokalplanen – Hvad er en lokalplan og hvordan bliver den til? Lokalplaner med bevaringssigte v/Ditte Thye, formand planudvalget

De formelle former indsigelser og klager – Når vi er uenige i kommunens beslutninger, hvilke muligheder er der så? v/ Henriette Soja, partner i Horten Advokater.

Støtte i lokale plansager – Hvordan kan Landsforeningen bistå lokalforeninger med plansager? Eksempler på plansager, hvor Landsforeningen har rådgivet lokalforeninger og medlemmer v/ Ditte Thye

Fandt du noget du kunne bruge? Det er frivillige kræfter, der driver Landsforeningen. Du kan støtte ved at blive medlem eller give foreningen en gave på 200,-. Vi modtager donationer via mobile pay på 85 969. Du kan læse mere om, hvorfor gaver er vigtige for os her.