FBL Hjørring har taget initiativ til en bygningskulturuge, hvor mere ender 20 arrangører har meldt sig under fanerne og lavet arrangementer om den bygning eller det område, de bor i eller har tilknytning til.

Der er arrangementer fra Hirtshals til Vrå og fra Løkken til Bindslev. Her er noget af det, man kan blive klogere på: Udviklingen af Hjørring midtby, Løkkens historie, skoleplaner i Vrå, restaureringen af Herregården Odden, omdannelsen af fabriksbygning til domhus for Retten i Hjørring, bevarende lokalplan på vej for Svanelundskvarteret, meget oprindeligt bevaret 100-årig privatbolig, gymnasiets just afsluttede til- og ombygning, foredrag om Bedre Byggeskik i Vendsyssel. Men det er kun en mindre del af det samlede program.

Med initiativet ønsker FBL-Hjørring at skærpe opmærksomhed på bygningskulturen i det nære miljø, og tidspunktet for ugen giver deltagerne i Landsforeningens årsmøde mulighed for at lægge et par dage på, når de alligevel skal til landets nordligste egne.

Hele ugens program kan man finde på FBL-Hjørrings hjemmeside. Her kan du også se, hvordan du melder dig til de enkelte arrangementer.

De enkelte arrangementer er også oprettet som begivenheder på Facebook. Like og del endelig, så så mange som muligt bliver opmærksomme på arrangementerne og kan få glæde og fornøjelse af dem.