Foto: Frilandsmuseet

Istandsættelse af bindingsværk er et kompliceret stykke arbejde med mange aktører. På netværksmødet den 8. november, skal vi høre om forskellige faglige indgangsvinkler til arbejdet med bindingsværk.

Få indblik i ingeniørens, arkitektens og tømrerens arbejde med bindingsværk.

Netværksmødet byder også på en rundvisning. Denne gang er det Helsingør, vi besøger. Per Godtfredsen er vores kyndige guide. Godtfredsen var ansat i Helsingør Kommune i mere end 30 år, hvor en stor del af hans tid blev brugt til at arbejde med byens fredede og bevaringsværdige bygninger.

Sidste tilmelding torsdag den 2. november.

P R O G R A M M E T

09:30 – Dørene åbnes

10:00 – Velkommen: Søren Hossy byder velkommen og giver en kort oriente-ring om netværkets kommende kurser og træstadsseminar i Eksjö

10:15 – Arkitekten: Finn Strabo om arkitektarbejdet i med hjørnehuset på Stengade 20 i Helsingør. Han fortæller om registering og opmåling af de gamlebygninger, og hvilke overraskelser der dukkede op i arbejdet i 1600-tals hus.

11:00 – Ingeniøren: Bo Andersen om ingeniørarbejdet med afstivelse af historisk bindingsværk inden restaureringarbejdet går i gang.

11:30 – Tømreren: Søren H. Rasmussen fortæller om de tømrerfaglige udfordringer og processen med byggeriet

12:00 – Frokost 13:00 – Byen: Arkitekt Per Godtfredsen viser rundt i Helsingør med fokus på byens bindingsværk

14:30 – Pause: Kaffe og kage

15:00 – Ejeren: Henrik Mohr fortæller om sine erfaringer som bygherre for Stengade 20. Hvad har han lært og hvad ville han ønske, han vidste inden restaureringsarbejdet gik i gang

15:30 – Farvel og tak for i dag

Programmet i printvenlig pdf-udgave

Det er ikke længere muligt at tilmelde sig netværksdagen.

Husk også netværkets kurser.
Se hele programmet for kurset den 9. november her
Tilmeld dig kurset her