Som noget helt særligt kan Landsforeningen tilbyde sine medlemmer at komme på en særomvisning i PH’s eget hus med mag.art Astrid Juul Klingenberg. Hun arbejder til daglig i Realdania By & Byg og har bidraget til den netop gennemførte istandsættelse.

Huset blev opført på en stejl bakke i elleve niveauer og i stedet for tidens gængse materialer som sten, tegl og træ valgte PH industrielle byggematerialer og standardvarer: Præfabrikerede betonblokke, tagpap og industrielle jernvinduer og -døre, som blot blev malet med rød blymønje og ikke tilført en anden og pænere farve, som det ellers var kutyme.

De industrielle materialer blev hverken forsøgt skjult eller pyntet, og set med tidens øjne og med PH’s egne ord udgjorde huset ”et af Gentofte grimmeste huse” – også indvendigt, hvor et erotisk tapet med nøgne damer pirkede til tidens pænhed, og hvor ingen rum var finere end andre: Farver og materialer var ens i alle typer af rum, fx mønjerødt armatur og samme røde flise overalt.

Huset er i flere plan og ligger på en stærkt skrående grund. Derfor er det desværre ikke tilgængeligt for dårligt gående og kørestolsbrugere.

Læs mere om huset her

Praktisk:

Sted: Brogårdsvej 72, 2820 Gentofte
Tidspunkt: Onsdag den 28. september 16:00-17:00
Pris: 150 kr.

Omvisningen er kun for medlemmer og disses gæster, og der er et begrænset antal pladser. Det er ikke længere muligt at melde sig til arrangementet.