Vi inviterer alle med interesse i bygningskulturen til åbning af en foto-udstilling om Frederiksbergs bevaringsværdige bygninger. Borgmester Jørgen Glenthøj klipper snoren og åbner udstillingen torsdag d. 2. marts kl.16.00 på Biblioteket Frederiksberg, Falkoner Plads 3, Frederiksberg. Vi serverer et glas bobler og en lille kage.

Giv os et praj om du kommer og del begivenheden med dine venner på facebook

Foreningen for Bygnings- og Landskabskultur på Frederiksberg (FBLF) og Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur står bag udstillingen. Vi sætter fokus på bygningskulturen, hvor lokale frivillige har taget fotos af de bevaringsværdige bygninger. Fotoklubben Zoom har også været med.

Det hele handler om at få øjnene op for kvaliteterne i vores ældre bygningskultur og se rigdommen i byens forskellige bebyggelser. Bygningskulturen på Frederiksberg er præget af modestrømninger fra de sidste 150 år, både i villaer og etageejendomme. Det hele er der. Karnapper og dekorationer, gesimsbånd og murpiller. Kom og se billederne og lær mere om arkitekturen på Frederiksberg.

Realdania og Slots- og Kulturstyrelsen finansierer projektet, som har kørt i mange danske købstæder. Frederiksberg Kommune og Frederiksberg Fonden har også ydet tilskud.

Projektet tjener flere formål. Et er, at husejerne og beboerne får blik for, hvilke arkitektoniske og bygningsmæssige kvaliteter, vi er omgivet af. Et andet er fotomaterialet, som er gjort tilgængeligt for alle via statens database over fredede og bevaringsværdige bygninger.

Udstillingen lukker fredag d. 24. marts.

Billedet er taget af Benny Christensen fra Fotoklubben Zoom.